Duurzaam met 'Nul op de Meter'

Vanaf vandaag is het mogelijk! Uw nieuwe woning is zo ontworpen dat deze evenveel energie opwekt als er wordt verbruikt!
 
Dit begint uiteraard met een perfecte isolatie van het dak, de muren en de ramen. Maar ook wordt 95% van de warmt die normaal gesproken naar buiten wordt geblazen, gebruikt om de frisse buitenlucht op de warmen en wordt zelfs meer da 50% van de warmte, die door het douche putje verwijnt, gebruikt om het koude water op te warmen. Uw woning heeft dus maar weinig warmte nodig om op temperatuur te blijven ben warmwater te maken. En die energie wordt nog bijzonder zuinig opgewekt met een warmtepomp, die hiervoor warmte uit de bodem gebruikt. 
 
En dan krijgt u ook een energiedak dat ervoor zorgt dat het geringe verbruik van uw woning en het verbruik van uw elektrische apparaten wordt gecompenseerd. Dat is natuurlijk niet onbeperkt en de overheid heeft gesteld dat daarvoor een redelijke norm moet gelden: 25 kWh per m2 vloeroppervlak per jaar met een maximum van 2.500 kWh. Om binnen deze 2.500 kWh te blijven kunt u zelf veel doen: koop voor uw nieuwe keuken A+++ apparaten en koop bijvoorbeeld een warmtepomp droger in plaats van een energieverslindende condensdroger en LED verlichting in plaats van halogeen of gloeilampen. Er zijn ook dingen die u beslist niet moet doen: de oude koelkast van een oma of buurvrouw meenemen. Die kunnen we viermaal zoveel stroom gebruiken als een moderne koelkast. Met de juiste keuze van apparatuur en onze zuinige installaties is de energierekening beslist op 0 te krijgen.
 
Om dit alles mogelijk te maken krijgt u een energiepakket in de woning, dat gerealiseerd wordt door energie exploitant Eteck. Eteck heeft een lange ervaring met het exploiteren van warmtepompen en zal u, in de lange periode waarin u gebruik gaat maken van de installaties, met raad en daad terzijde staan. Het energiepakket wordt aan u verhuurd wordt voor een periode van 25 jaar tegen een vaste, geïndexeerde, vergoeding. Als de energieprijzen weer gaan stijgen, wat niet ondenkbaar is met het opraken van ons Groningse gas, dan zit u nog beter!